Valg af ejerskifteforsikring

Hvordan vælger jeg den rette ejerskifteforsikring?

Det rigtige valg af ejerskifteforsikring er vigtigt for at føle tryghed i forbindelse med et boligkøb. Når man skal vælge ejerskifteforsikring, er det generelt en god ide at gøre sig nogle tanker om ønsker til ejerskifteforsikringen. Der er nemlig en række faktorer der er med til at gøre det nemmere at finde frem til det rette valg af ejerskifteforsikring.

Gode råd til valg af ejerskifteforsikring

Her har vi samlet 3 gode råd til valg af ejerskifteforsikring:

Din risikovillighed

Forsikringer er generelt med til at give mennesker tryghed, hvis uheldet skulle være ude. Grundlæggende bunder ens forsikringsbehov og dermed også valg af ejerskifteforsikring i ens egen risikovillighed. Hvis man har en høj risikovillighed, er man i højere grad villig til at tage de økonomiske konsekvenser, hvis uheldet skulle være ude, mens en lav risikovillighed typisk er kendetegnet ved, at man generelt gerne vil være på den sikre side. Hos Dansk Boligforsikring anbefaler vi altid, at man som minimum vælger at tegne en basis ejerskifteforsikring, da én ud af fem bolighandler ender med at gøre brug af forsikringen.

Forsikringens dækning

Valg af ejerskifteforsikring handler også om dit ønske til dækningen. Basis ejerskifteforsikringen dækker færre forhold end vores udvidede dækning. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor godt dækket du ønsker at være. Vores udvidet ejerskifteforsikring dækker både selve bygningen og grunden, hvilket betyder, at den blandt andet dækker forurening af grund, kloak og ulovlig bygningsindretning, hvilket basisdækningen ikke dækker. Læs mere om ejerskifteforsikringens dækning her.

5 eller 10 års dækning?

Valget af ejerskifteforsikring afhænger ligeledes af, hvor længe du ønsker at være dækket. Vi tilbyder dækning i både 5 og 10 år. Med en længere forsikringsperiode har man længere tid til at opdage eventuelle fejl og mangler og samtidig være forsikret, så man ikke står med de økonomiske omkostninger selv.

Med andre ord handler valg af ejerskifteforsikring af ens ønsker og behov for en forsikring samt ens risikovillighed.

Dansk Boligforsikring