Hvem betaler ejerskifteforsikring
- køber eller sælger?

Hvem betaler ejerskifteforsingen

Som boligsælger og boligkøber er det vigtig at vide, hvem der vælger samt betaler for en ejerskifteforsikring. Der er helt bestemte regler for dette, men proceduren omkring forløbet kan godt virke forvirrende – især for førstegangskøbere og -sælgere.

I og med at det er køber, der altid vil være forsikringstager på ejerskifteforsikringen, er det også denne person, som i sidste ende vælger forsikringen. Ligeledes er det køber, der vælger forsikringsselskab. I forhold til at svare på, hvem der betaler ejerskifteforsikringen, er forklaringen lidt længere.

Både køber og sælger er ansvarlige for at betale for ejerskifteforsikring

Grunden til, at der kan komme lidt forvirring ind i billedet er, at sælger er forpligtet til at indhente tilbud på en ejerskifteforsikring og præsentere tilbuddet for køber. Sælger skal i den forbindelse tilbyde køber at betale halvdelen af præmien. Hvor højt dette beløb er, afhænger hundred procent af, hvilken en ejerskifteforsikring sælger har indhentet tilbud fra. Det vil dog ofte være det billigste tilbud, der er indhentet.

I sidste ende er det dog altid køber, der vælger ejerskifteforsikring. Køber er således ikke forpligtet til at tage imod sælgers tilbud. I mange tilfælde vil køber have egen præference for, hvilken en ejerskifteforsikring der ønskes. Det kan være, at køber har et bestemt forsikringsselskab, denne ønsker at benytte sig af. Det kan også være, at man i stedet for en basis-model ønsker at investere i en ejerskifteforsikring med udvidet dækning.

Uanset hvilken ejerskifteforsikring, som køber vælger at tegne, er sælger stadig forpligtet til at betale det oprindelige beløb. Det oprindelige beløb henviser til det, som sælger skulle have betalt med den forsikring, han eller hun selv indhentede tilbud på. Således kan køber stadig få dækket noget af prisen på en ejerskifteforsikring, hvis der vælges et alternativ. Det betyder dog samtidigt, at hvis køber vælger en dyrere forsikring, så skal køber selv betale den overskydende del af forsikringspræmien. Læs mere om pris på ejerskifteforsikringer her. 

Svaret på spørgsmålet er altså, at det både er køber og sælger der betaler for ejerskifteforsikring. Du kan læs mere om købers ansvar her.

Dansk Boligforsikring