Hvordan ved jeg, at det er en god ejerskifteforsikring?

Hvad er en god ejerskifteforsikring?

En god ejerskifteforsikring er en forsikring, der giver dig tilstrækkelig beskyttelse og tryghed i forbindelse med dit boligkøb, samtidig med at den opfylder dine specifikke behov og er overkommelig i pris. Det er derfor den individuelle situation, der er med til at afgøre, hvorvidt en ejerskifteforsikring er god eller ej.

Kendetegn ved en god ejerskifteforsikring

Hvis du er i tvivl om, hvad en god ejerskifteforsikring er, kan du blive lidt klogere her. Vi har nemlig samlet en række kendetegn ved en god ejerskifteforsikring.

1. God dækning

En god ejerskifteforsikring bør tilbyde omfattende dækning, der beskytter dig mod en bred vifte af potentielle problemer og skjulte mangler ved ejendommen. Dette kan omfatte strukturelle skader, VVS- og el-skader, skader forårsaget af tidligere vandskader og meget mere.  Da ejerskifteforsikring er et lovbestemt produkt, vil dennes dækning være det samme, når basisforsikringen tages i betragtning. Ved en basisforsikring er det ofte kun selvrisikoen, der kan være forskellen. Dog kan der være forskelle i dækningen, når en udvidet ejerskifteforsikring tages i betragtning, da det er forsikringsselskabet, der vælger, hvad de vil tilbyde ud over det, der er fastsat i lovgivningen. Ønsker man at læse mere om, hvad en ejerskifteforsikring dækker, kan man få flere oplysninger her.

2. Ingen skjulte gebyrer

Der bør ikke være eventuelle skjulte gebyrer eller ekstra omkostninger, der kan være knyttet til forsikringspolicen ved en god ejerskifteforsikring. En god ejerskifteforsikring bør have klare og gennemsigtige priser og betingelser. Disse priser og betingelser vil oftest være belyst i det tilsendte tilbud, men kan også findes på forsikringsselskabets hjemmeside. Læs mere om priser på ejerskifteforsikringer her

3. Rimelig selvrisiko

Selvrisikoen er det beløb, du skal betale, såfremt skaden vurderes til at være dækningsberettiget. En god ejerskifteforsikring bør have en rimelig selvrisiko, som du har råd til, hvis der opstår et problem med ejendommen. En selvrisiko på 5.000 kr. er lav, hvilket gør det overkommeligt og rimeligt. Det betyder, at forsikringen kan træde i kraft, hvis reparation eller anden form for udbedring overstiger selvrisikoen.

4. Ingen eller få undtagelser

Gennemgå forsikringspolicen for at se, hvilke undtagelser der gælder. Undgå forsikringer med alt for mange undtagelser, da dette kan begrænse dækningen.

5. Pålideligt forsikringsselskab

Vælg et forsikringsselskab med en solid finansiel stilling og markedsposition. Du ønsker at arbejde med et selskab, der er i stand til at håndtere krav, hvis der opstår problemer. Et selskab, hvis speciale er ejerskifteforsikringer, kan gøre det mere pålideligt og attraktivt, da det er et signal om ekspertise inden for feltet.

6. God kundeservice

Tjek forsikringsselskabets ry for kundeservice og kundebehandling. Et godt ejerskifteforsikringsselskab skal være i stand til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med eventuelle bekymringer.

7. Overkommelig præmie

Selvom ejerskifteforsikringer er en vigtig investering, skal præmien være overkommelig for dig og passe ind i dit budget som køber. Det er en investering i din sikkerhed i bolighandlen, og det skal her bemærkes, at en ejerskifteforsikring betales en gang, hvor denne er dækkende i 5 eller 10 år. Præmien afhænger af mange faktorer, og husk på at sælgeren betaler halvdelen af præmien på den billigste forsikring.

8. Medlem af fonde

Nogle forsikringsselskaber er medlemmer af fonde, hvilket giver en større tryghed for forsikringstageren. Det kan være fonde som Skades Garantifonden.

Husk, at en god ejerskifteforsikring kan variere afhængigt af din specifikke situation og dine behov. Det er vigtigt at læse policen grundigt, stille spørgsmål og overveje din risikotolerance, før du beslutter dig for den bedste ejerskifteforsikring for dig. Professionel rådgivning fra en forsikringsagent eller ejendomsmægler kan også hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning, så du kan vælge den bedste ejerskifteforsikring til dig. 

Dansk Boligforsikring