Tilstandsrapport og ejerskifteforsikring - Hvad er sammenhængen?

Forstå sammenhængen mellem tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Ejerskifteforsikring og tilstandsrapport er to begreber, som hænger tæt sammen. Tilstandsrapporten (og elinstallationsrapporten) er nemlig det, der ligger til grund for ejerskifteforsikringens dækning. Tilstandsrapporten beskriver boligens tilstand og udpeger synlige fejl og mangler. Fejl, der er beskrevet i tilstandsrapporten, dækkes derfor ikke af en ejerskifteforsikring. Det gør eventuelle alvorlige skjulte skader og mangler, der ikke er
beskrevet i tilstandsrapporten (eller elinstallationsrapporten) til gengæld.

Tilstandsrapport og elinstallationsrapport er forudsætning for ejerskifteforsikring

Tilstandsrapporten beskriver synlige skader, tegn på mulige skader og forhold, hvor der er risiko for skader. Ved at påpege disse forhold har man som køber et godt grundlag for at vurdere boligens tilstand. Når man skriver under på købsaftalen, accepterer man boligens tilstand og derfor også de forhold, der er anmærket i tilstandsrapporten. Elinstallationsrapporten er en anden rapport udover tilstandsrapporten, som ligger til grund for ejerskifteforsikringens dækning. Dette er en gennemgang af boligens elinstallationer. Her føres kontrol med alle elinstallationer i boligen, herunder stikkontakter, lampeudtag osv. Er der anmærkninger i denne rapport, accepterer man ligeledes dette som køber.

Hvis der skjulte fejl og mangler, som ikke er angivet i rapporterne, og der er tale om skader opstået før overtagelse, men som opdages efter, kan ejerskifteforsikringen gå ind og dække.

Læs mere om ejerskifteforsikringens dækning

Husk altid at læse forsikringsbetingelserne grundigt for at vide præcis, hvordan din ejerskifteforsikring dækker.

Dansk Boligforsikring