Pris: Hvad koster en sælgeransvarsforsikring?

Sælgeransvarsforsikring pris

Hos Dansk Boligforsikring mener vi ikke, at det kun er køber, der skal have mulighed for at sove godt om natten. Med en sælgeransvarsforsikring til en god pris er du sikker på, at du ikke bliver stillet til ansvar for skjulte skader og mangler i den solgte bolig. Sidder du med spørgsmålet “Hvad koster en sælgeransvarsforsikring?”, så er du landet det rette sted. 

Hos Dansk Boligforsikring får du nemlig en sælgeransvarsforsikring til en rigtig god pris. Der er efterhånden mange muligheder at vælge imellem, når det kommer til sælgeransvarsforsikringer. Derfor skal man også tage stilling til, hvor høj en pris man som sælger vil betale for en sælgeransvarsforsikring. Det er dog vigtigt at huske på, at den dyreste sælgeransvarsforsikring ikke nødvendigvis er den bedste.

Det er med i prisen på sælgeransvarsforsikringen

I forbindelse med salg af boligen kan der forekomme uforudsete udgifter efter salget, da der kan være skjulte skader i boligen. Hvis du som sælger har fået udarbejdet en tilstands- og elinstallationsrapport, hvorefter du har tilbudt køberen muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring, så hæfter du ikke for skjulte fejl og mangler, som ikke indgår i anmærkningerne i rapporterne. Dog er der forhold, som gør, at man som sælger fortsat kan stilles til ansvar i op til 10 år, hvorfor det er en god idé at tegne en sælgeransvarsforsikring. Det er ikke alle forhold, der dækkes af en ejerskifteforsikring, hvorfor en køber kan stille sælgeren til ansvar for:

  • Bygningsindretninger, som er ulovlige
  • Stikledninger uden for bygningen, som er ulovlige
  • Kloakledninger uden for bygningen, som er ulovlige
  • Forurening af grunden uden for bygningen med maksimalt 750.000 kr.

 

Det er sjældent, at man som sælger er bekendt med alle forhold, og forhold som kan være forårsaget af tidligere ejer før sælgeren. Derfor bør man overveje en sælgeransvarsforsikring ved salg af boligen, så man har en tryghed i at overdrage boligen til den nye ejer. Når der tegnes en sælgeransvarsforsikring, får man en fast pris på sælgeransvarsforsikringen, og så er man dækket i ansvarsperioden på 10 år. Hvis uheldet er ude, og køberen opdager, at der er skjulte fejl og mangler, som denne vil have dækket, men som ikke dækkes af ejerskifteforsikringen, har denne kun én mulighed, hvis denne ikke selv betaler for udbedringen. Køberen kan vælge at sagsøge sælgeren, og en periode på 10 år er ikke kort. For at undgå disse stridigheder, som kan opstå efter salget af boligen, kan sælgeransvarsforsikringen dække omkostningerne, som er forbundet med en retssag og udgifter forbundet med udbedringen af skaden, såfremt retssagen afsluttes med, at sælger bliver dømt til at betale.

Vil du have en pris på sælgeransvarsforsikring?

Du kan altid kontakte os og få et uforpligtende tilbud på, hvad en sælgeransvarsforsikring koster. Vi giver dig en pris på sælgeransvarsforsikring inden for 3-4 arbejdsdage, fra du sender ansøgningen.

Dansk Boligforsikring