Ejerskifteforsikring dækning: Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Hvad dækker en ejerskifteforsikring, og hvad dækker den ikke?

Hvis du tænker ”Hvad dækker en ejerskifteforsikring?”, kan det være en god idé at læse med her.  Her kan du nemlig læse meget mere om ejerskifteforsikringers dækning. Hos Dansk Boligforsikring anbefaler vi alle, der investerer i en ejerskifteforsikring, at sætte sig grundigt ind i dækningsgraden på deres ejerskifteforsikring. Ved du, hvornår du er dækket ind, risikerer du ikke at havne i en skuffende situation, hvor ejerskifteforsikringen ikke dækker. Der er forskel på dækningsgraden, alt afhængigt af, om du vælger en basis ejerskifteforsikring på 5 år eller en udvidet ejerskifteforsikring på 10 år.

Ønsker du et officielt dokument, der i detaljer beskriver dækningen af din ejerskifteforsikring, henviser vi til Justitsministeriets bekendtgørelse om dækningsomfanget for ejerskifteforsikringer.

Dækning ejerskifteforsikring

Så hvad dækker en ejerskifteforsikring så? En ejerskifteforsikring dækker skjulte fejl, som du opdager på dit nye hjem efter overtagelse ved afsluttet handel med sælgeren. Afhængigt af typen af ejerskifteforsikring dækker den i 5 år og op til 10 år. Skader, der bliver dækket, er for eksempel fejl, der er lavet i forbindelse med opførelse eller renovering af boligen. Det kan være skader som sætningsskader, revner, ulovlige elinstallationer og lignende. Dog skal man være klar over, at ejerskifteforsikringen ikke dækker skader eller mangler, som kan forventes af huse i den pågældende alder. Har man for eksempel et ældre hus, kan man forvente, at der er en fugtig kælder, og det er derfor ikke noget, en ejerskifteforsikring dækker. Det er også vigtigt at pointere, at forhold, som er angivet i tilstands- og elinstallationsrapporten, ikke dækkes, da man som køber af boligen er gjort bekendt med anmærkningerne. Vi anbefaler derfor altid, at man undersøger alle forhold og betegnelser i ovennævnte rapporter, så man er indforstået med, hvad der kan dækkes, og hvad der ikke kan dækkes.

Du kan her se et eksempel på en fugtskade, der ikke er dækket af ejerskifteforsikringen hos Dansk Boligforsikring:

Hvad dækker en ejerskifteforsikring fra Dansk Boligforsikring? Her kan du se nogle få eksempler:

  • Dansk Boligforsikrings ejerskifteforsikring hjalp en husejer nord for København med at få udbedret skader for 350.000 kroner, da der blev fundet store revner og hulrum i et betondæk. Konstruktionen var i risikozonen for at falde sammen.
  • En landejendom fra 1920’erne på Vestsjælland havde en skjult olietank under ejendommen, og der var installeret ulovlige el og vvs i boligen. Ejerskifteforsikringen sikrede husejeren en erstatning på 2.5 millioner kroner, så de ulovlige installationer og skjulte skader kunne repareres.

En ejerskifteforsikring dækker som regel ikke:

  • Fugt og vand i kælderen på huse, der er opført før 1973. Få bygninger fra før 1970’erne havde indlagt dræn, der skulle stoppe fugt og vand fra at trænge ind i kælderrum. Kældrene havde nemlig en anden funktion end i dag, hvor mange benytter dem til beboelse. Før 1973 opholdte man sig sjældent i kælderrum i længere tid, og de blev ofte brugt som vaskerum, fyrrerum eller lignende. Fugt og vand i kælderen er derfor ikke en decideret fejl i ejendomme opført før 1973, da de er bygget efter datidens standarder.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad din ejerskifteforsikring dækker, kan du med fordel tage et kig på siden her. Her kan du se flere konkrete eksempler på, hvilke skader, som kunder tidligere har fået dækket (og ikke fået dækket). Det giver en god forståelse for, hvad du kan forvente af din ejerskifteforsikring, hvis du skulle opdage en skjult skade på boligen, som du har investeret i.

Læs mere om, hvordan skal kan forholde dig, hvis din ejerskifteforsikring ikke dækker her. 

Dansk Boligforsikring