Selvrisiko på ejerskifteforsikring

Tegn en af de bedste dækkende ejerskifteforsikringer hos Dansk Boligforsikring.

Selvrisiko på ejerskifteforsikring

Tegn en af de bedste dækkende ejerskifteforsikringer hos Dansk Boligforsikring.

Selvrisiko

Der er en selvrisiko på alle ejerskifteforsikringer. Faktisk er der to forskellige. Der er nemlig den selvrisiko, som du skal betale pr. skade. Og så er der den selvrisiko, der gælder for hele forsikringens løbetid, som er enten 5 eller 10 år, afhængigt af om du har en basis eller en udvidet ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring.

Det vil være en god idé at tjekke sin selvrisiko, inden man anmelder en skade. Er der tale om en mindre skade, kan det måske betale sig at kontakte en håndværker og få et overslag på, hvor meget en udbedring vil komme til at koste. På den måde er du sikker på, om det egentlig kan betale sig at anmelde skaden, inden du går igennem besværet med det. 

Selvrisikoen har ændret sig, siden loven blev vedtaget i 1995. Dog vil selvrisikoen typisk være på 5.000 eller 10.000 kr. pr. skade og maksimalt 20.000, 25.000 eller 35.000 i hele forsikringens løbetid. Hvis du vil være sikker på, hvad der gælder for dit tilfælde, kan du tjekke din police.

Lad os antage, at du har en selvrisiko på 5.000 kr. pr. skade og maksimalt 20.000 kr. i hele forsikringens løbetid. Hvis der opstår en skade, vil vi ved udbetalingen af skadeserstatningen fradrage 5.000 kr. Hvis du har anmeldt 4 skader, der alle udløser erstatning på mere end 5.000 kr., vil din maksimale selvrisiko være nået. Det betyder, at en eventuel skadeserstatning på skade nr. 8 vil blive udbetalt uden fradrag af selvrisiko.

Selvrisikoen vil blive fratrukket din erstatning efter evt. fradrag for slid og ælde. Se afsnittet om Afskrivning/Fradrag for slid og ælde

Dansk Boligforsikring