Ejerskifteforsikring og skimmelsvamp

Ejerskifteforsikring og skimmelsvamp

Hvis du har tegnet eller overvejer at tegne en ejerskifteforsikring, har du formegentlig tænkt på, hvilke slags skader, der er dækket, og hvilke der ikke er. Én af de skader, som mange boligejere er nysgerrige på, om ejerskifteforsikringen dækker, er skimmelsvamp. Svaret er, at det afhænger af den konkrete sag, og det vil kræve en individuel vurdering.

Der er flere ting, som er afgørende for, om udbedring af skimmelsvampen er dækket af ejerskifteforsikringen. Først og fremmest skal skadens omfang være i en sådan grad, at den forringer boligens brugbarhed. Derudover skal du tjekke, om skimmelsvampen – eller noget der kan føre til skimmelsvamp – er nævnt i tilstandsrapporten. Hvis det for eksempel er beskrevet, at der er anvendt en bestemt form for isolering, som velkendt er skyld i fugtproblemer, så er det ikke sikkert, at ejerskifteforsikringen dækker.

Hvorfor bør du holde øje med skimmelsvamp?

Skimmelsvamp tilhører hverken planter eller dyr. Det er en svampeart. Svampen kan se ud på forskellige måder men kommer tit i mørke skjolder eller pletter. Det kan også komme i form af små pelsede områder i forskellige farver. Det er forskelligt, hvordan folk reagerer på skimmelsvamp. Nogle vil ikke kunne mærke noget, mens andre kan opleve snue, hovedpine, svimmelhed, røde øjne etc.

Skimmelsvampen lever bedst i fugtige miljøer og kan vokse sig større med årene, hvis der ikke gøres noget ved problemet. For at forebygge problemet skal du således sørge for, at der ikke opstår fugtige områder eller rum i din bolig.

Du kan altid kontakte Dansk Boligforsikring, hvis du er i tvivl om, hvorvidt skimmelsvampen i din bolig er dækket af ejerskifteforsikringen.

Læs guide til skimmelsvamp her

Dansk Boligforsikring