Er der ejerskifteforsikring på sommerhus?

Kan der tegnes ejerskifteforsikring på sommerhus?

Et spørgsmål vi tit får henvendelser om, er om der kan tegnes en ejerskifteforsikring på et sommerhus. Det korte svar er ja, da denne type ejendom er blandt de ejendomstyper, som købere kan tegne en ejerskifte forsikring til. Det er vigtigt at holde sig for øje, at ejerskifteforsikringer kun kan tegnes, såfremt der er udarbejdet gyldige tilstands – og elinstallationsrapporter.

I Danmark er der registreret mere end 250.000 sommerhuse, og de bliver købt og solgt i højere grad end helårshuse. Det indikerer, hvor glade vi i Danmark er for at have et sommerhus, hvor der kobles af fra hverdagen og fokuseres på kvalitetstid med familien. Når køber har udset sig et sommerhus, der er til salg, så bør denne overveje at tegne en ejerskifte forsikring.

Hvorfor tegne en ejerskifteforsikring til sommerhus?

Sommerhuse er ikke fejlfrie, og med en ejerskifteforsikring er der en sikkerhed i dækning af mangler og fejl, hvis disse ikke fremgår i tilstands- og elinstallationsrapporten. Endvidere er det vigtigt at tegne denne type forsikring, da undersøgelser viser, at der i gennemsnit har været behov for en ejerskifteforsikring ved femte hushandel.

Det har økonomiske konsekvenser for køberen, når sælger ikke kan stilles til ansvar, hvis denne har haft gyldige tilstands- og elinstallationsrapporter, samt at sælger har tilbudt at betale for halvdelen af den billigste ejerskifteforsikrings præmie. Dermed forstået at ejerskifteforsikringen til et sommerhus kun kan tegnes, såfremt sælger har tilbudt det.

Du finder yderligere information ejerskifteforsikring til sommerhus her.

Dansk Boligforsikring