Ejerskifteforsikring for og imod

Hvad taler for og imod at tegne en ejerskifteforsikring?

Der er meget, der taler for, at man tegner en ejerskifteforsikring, og det er der god grund til. Uanset, hvilken ejerskifteforsikring der vælges hos os, er man som køber bekymringsfri i mindst fem år. Hvis man kommer ud for et uheld med en skjult fejl eller mangel, kan ejerskifteforsikringen træde i kraft, og man kan få dækket udgifter ved udbedringen. At tegne en ejerskifteforsikring er derfor en fornuftig og fordelagtig beslutning for købere. Denne type forsikring giver et ekstra lag af beskyttelse og tryghed, hvilket kan være uvurderligt i en så stor økonomisk investering som et boligkøb er.

For og imod ejerskifteforsikring 

Det, der taler for en ejerskifteforsikring, er flere end det, der taler imod en ejerskifteforsikring. Forsikringer i sin enkelthed er til gavn for dem, der tegner dem. Herunder har vi listet de punkter, der taler for og imod en ejerskifteforsikring.

Beskytter køber ved fejl og mangler

Beskyttelse af køber i forbindelse med skjulte fejl og mangler er et af de punkter, der taler for en ejerskifteforsikring. Boligen, som man har investeret i, kan have skjulte fejl og mangler, som ikke har været synlige inden salget. Anmærkninger i tilstands- og elinstallationsrapporten er punkter, man som køber har accepteret, men oftest kan der være skjulte fejl og mangler, som kræver omgående handling i form af reparationer eller udskiftninger. Her kan en ejerskifteforsikring beskytte dig, således at du ikke står over for et økonomisk tab.

Læs mere om hvad en ejerskifteforsikring dækker

Økonomisk tryghed

I forlængelse af ovenstående er økonomisk sikkerhed et punkt, som også taler for en ejerskifteforsikring. Når en fejl eller en mangel opdages, skal den udbedres, da det kan have betydning for boligens funktionalitet. Det kan kræve en udskiftning eller en reparation af en eller flere elementer, som kan løbe op i høje summer, alt afhængigt af problemets omfang. Ved at have en ejerskifteforsikring opnår man økonomisk sikkerhed og tryghed.

Reduceret risiko 

Beskyttelse samt økonomisk sikkerhed og tryghed medfører reduktion af risiko, som er et tredje punkt, der taler for en ejerskifteforsikring. Når man har tegnet en ejerskifteforsikring, kan man med ro i sindet foretage bolighandlens sidste formaliteter, så man er klar til at flytte ind i boligen. Man reducerer med andre ord risikoen for uventede omkostninger, når der er en ejerskifteforsikring. Det gør at bekymringerne reduceres, og at man er mindre stresset.
Alt i alt er der mange fordele ved at tegne en ejerskifteforsikring, og det kan være en klog beslutning for købere ved en ejendomsoverdragelse. Med denne form for forsikring kan køberen nyde større tryghed og sikkerhed i deres nye hjem og undgå unødvendige økonomiske bekymringer i fremtiden.

Dækker ikke alt ved boligen

En ejerskifteforsikring dækker ikke alt, der kan udbedres ved en bolig. Fejl og mangler, der fremgår af tilstandsrapporten, accepteres af køber og dækkes derfor ikke af en ejerskifteforsikring. Det er dog som sådan ikke noget, der taler imod en ejerskifteforsikring, da man typisk vil have en husforsikring, der kan dække i mange andre henseender.
Når du opvejer det, der taler for og imod en ejerskifteforsikring, er det tydeligt, at der er flere punkter, som taler for. En investering i en ejendom er økonomisk tungt for mange, hvorfor en forsikring som en ejerskifteforsikring anbefales, så man ikke lider et økonomisk tab, og at man er godt beskyttet, hvis det viser sig, at der er skjulte fejl og mangler, man ikke har været bekendt med. 

Dansk Boligforsikring