Ejerskifteforsikring dødsbo

Skal man have ejerskifteforsikring ved køb af dødsbo?

Der er ikke lovkrav om, at man skal investere i en ejerskifteforsikring, når man skal købe et hus. Derfor kræver det ikke, at man har en ejerskifteforsikring ved køb af et dødsbo, men det anbefales, da der er din sikkerhed i hushandlen, når der sker et ejerskifte. Det er op til køberen, om denne beslutter sig for at tegne en ejerskifteforsikring. Hvis sælgeren af dødsboet har præsenteret et tilbud på en ejerskifteforsikring, og man ikke accepterer tilbuddet, så vil man ikke være nær så godt stillet, hvis der opdages fejl og mangler efter overtagelsen.

Det særlige ved ejerskifteforsikring og dødsbo

Ved et dødsbo kan det være svært at få viden om boligens tilstand, da man ikke kan spørge ejeren af boligen, om denne har foretaget renoveringer, installationer mv. Derfor gør man klogt i at tegne en ejerskifteforsikring, da man kan være bekymret for ejendommens tilstand. Forsikringen kan derfor give dig ekstra beskyttelse, hvis der skulle være fejl og mangler.

Det, du selv kan gøre som eller i samarbejde med en køberrådgiver eller en boligadvokat, er at undersøge de dokumenter, der er tilgængelige for boligen. Det kan være tidligere indberetninger om renoveringer, tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter. Desuden kan man også undersøge historikken på boligen, da der kan være vigtige informationer. Hvis man forestiller sig, at boligen er opbygget i 1975, og taget er estimeret til at have en levetid på 30 år, kan man undersøge om tidligere ejer har skiftet taget. En køberrådgiver eller en advokat kan gennemgå alle dokumenterne om boligen og rådgive dig i, hvad du skal være opmærksom på. Hvis der er mangel på væsentlige oplysninger, kan denne bede om afklaring, før man vælger at indgå en aftale om køb af huset.

Når du har besluttet dig for at tegne en ejerskifteforsikring på dødsboet

Når man skal beslutte sig for at investere i en ejerskifteforsikring til et dødsbo, skal man vurdere eventuelle risici, der kan være. Et dødsbo kan sagtens være en nyere bolig, hvorfor man kan have en forventning om, at der ikke er fejl og mangler, men man ser også fejl og mangler på nyere boliger. Man skal huske, at en investering i en bolig er et stort økonomisk valg for mange, hvorfor ejerskifteforsikringen kan være en tryghedsfaktor. Når du har en forsikring, der kan dække potentielle fejl, mangler og skader, kan du trygt gennemføre handlen.

Hvis du har fundet drømmeboligen, og denne er et dødsbo, bør du konsultere med en forsikringskonsulent, som har erfaring med dødsboer. Hos Dansk Boligforsikring kan du få svar på dine spørgsmål, og vi kan rådgive dig, så du trygt kan komme videre i din boligskøbsproces.

Du har også mulighed for at læse mere om, hvad en ejerskifteforsikring dækker her, læse om hvordan man finder den bedste ejerskifteforsikring her, eller du kan læse mere om ejerskifteforsikring pris her.

Du kan også blive meget klogere på Dansk Boligforsikrings ejerskifteforsikring her

Dansk Boligforsikring