Ingen ejerskifteforsikring

Hvilken betydning har det, hvis man ingen ejerskifteforsikring har?

En ejerskifteforsikring giver køberen tryghed og sikkerhed, hvis der skulle opdages fejl og mangler ved boligen. Hvis man ingen ejerskifteforsikring har, kan det betyde, at man står over for en situation, hvor man som køber selv skal stå for udgifterne ved at udbedre fejl og mangler.

Ingen ejerskifteforsikring kan medføre en risikofyldt situation

Når et hus sættes til salg, vil sælgeren oftest have indhentet et tilbud på en ejerskifteforsikring, som vedlægges salgsmaterialet. Køber skal tage stilling til, om denne ønsker, at hussalget også omfatter en ejerskifteforsikring. Hvis man som køber ikke accepterer, at der i forbindelse med køb af boligen også tegnes en ejerskifteforsikring, kan det medføre en risikofyldt situation.
Ingen ejerskifteforsikring betyder, at man som køber ikke er beskyttet mod skjulte fejl og mangler ved boligen. Ingen ejerskifteforsikring betyder derfor også, at man som køber er mere økonomisk sårbar, hvis man opdager, at der er skjulte fejl og mangler. Når man ingen ejerskifteforsikring har, sætter man sig selv som køber i en risikofyldt situation, hvor man kan lide et økonomisk tab.

Ingen ejerskifteforsikring kan få konsekvenser

Konsekvenserne ved at man ingen ejerskifteforsikring har, kommer bl.a. til udtryk i økonomien. Man tager en økonomisk risiko, da man som køber kan stå alene med omkostningerne ved at udbedre skjulte fejl og mangler. Det er udgifter til eksempelvis reparationer, renovering eller udskiftning, hvilket kan omfatte betydelige omkostninger, som man ellers ville være foruden, hvis man havde en ejerskifteforsikring.

Foruden det økonomiske perspektiv ved manglende ejerskifteforsikring, er der også aspekter som usikkerhed og stress. Når man ingen ejerskifteforsikring har, kan det påvirke niveauet af stress og usikkerhed, hvorfor man som køber ikke kan nyde sin nye bolig. Ejendomsoverdragelsen skal ikke være en belastet situation med en masse ubekendte faktorer, og hvis der er faktorer, som man ikke er bekendte med, så giver en ejerskifteforsikring, tryghed og sikkerhed.

En ejerskifteforsikring er en investering, som gør, at du kan tilsidesætte dine bekymringer og virkelig nyde, at du har overtaget din drømmebolig. Når der tegnes en ejerskifteforsikring, vil halvdelen af præmien på den billigste ejerskifteforsikring betales af sælgeren, og så er man forsikret i mindst fem år. Det sikrer en mere smidig og ejendomsoverdragelse og giver begge parter ro i sindet.

Du kan læse mere om hvad en ejerskifteforsikring dækker samt hvornår ejerskifteforsikringen træder i kraft og meget mere her på siden. Du kan også kontakte en af vores specialister, hvis du har spørgsmål til ejerskifteforsikringer.

Dansk Boligforsikring