Hvad er skjulte fejl og mangler?

Hvad er skjulte fejl og mangler på boligen?

En ejerskifteforsikring dækker skjulte fejl og mangler, men hvad betyder det egentlig i praksis? Her kan du blive klogere på, hvad der menes, når der tales om ejerskifteforsikringen, dækning af skjulte fejl og mangler.

Generelt om skjulte fejl og mangler 

Generelt anses skjulte fejl og mangler ved en bolig de forhold, der ikke er angivet i tilstandsrapporten, men som senere viser sig at være der og kan tilskrives tiden, før du overtog boligen. Det er fx fejl, der er opstået ved boligens opførelse eller tidligere renoveringer. Når man taler om skjulte fejl og mangler, er det vigtigt at påpege, at en ejerskifteforsikring ikke dækker forventede fejl og mangler ved en bolig af en vis alder fx fugt og skimmel i kældre på ældre boliger. Hvilke skjulte fejl og mangler, der konkret dækkes af din ejerskifteforsikring, vil fremgå af din police. Dækningen afhænger blandt andet af, hvorvidt du har valgt en udvidet dækning eller ej.

Skjulte fejl og mangler kan blandt andet være

Sætningsskader
● Revner i konstruktionen
Ulovlige elinstallationer
● Ulovlige VVS-installationer.
Skimmelsvamp i så stort et omfang, at det forringer boligens anvendelse
● Ulovlige bygningsindretninger (udvidet dækning)
Forurening af jorden (udvidet dækning)
Ulovlige stik- og kloakledninger i jorden (udvidet dækning)

Forudsætningen er naturligvis at forholdene ikke er angivet i tilstandsrapporten.

Skjulte fejl og mangler under 5000 kroner kan ikke anmeldes til forsikringen og er ikke dækket. Læs mere om ejerskifteforsikring og dækningen her, og bliv klogere på, hvilken betydning det har for dig at vælge den udvidede dækning her. Husk altid at læse betingelserne i din forsikringspolice. Her vil det fremgå, hvorvidt de pågældende, skjulte fejl og mangler er dækket af din ejerskifteforsikring. Du er også altid velkommen til at kontakte os hos Dansk Boligforsikring, hvis du har spørgsmål til dækningen.

 

 

Dansk Boligforsikring