Ejerskifteforsikring og utæt tag

Dækker ejerskifteforsikringen et tæt tag?

En ejerskifteforsikring dækker skjulte fejl og mangler ved boligen. Det kan få nogle mennesker til at stille spørgsmål til, hvorvidt det betyder, at ejerskifteforsikringen også dækker utæt tag eller ej. Det korte svar på spørgsmålet om, hvorvidt ejerskifteforsikring dækker utæt tag eller ej, er: ikke altid.

Hvornår dækker ejerskifteforsikring utæt tag, og hvornår gør den ikke?

Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind på, hvorvidt forsikringen kan gå ind og dække utæt tag eller ej.

Er det nævnt i tilstandsrapporten?

I tilstandsrapporten fremgår eventuelle synlige skader, mulige synlige skader og forhold, der udgør en risiko for skader ved boligen. Forhold, der fremgår af tilstandsrapporten, er forhold, som man som køber accepterer. Hvis et utæt tag er nævnt som et forhold i tilstandsrapporten, vil det ikke være omfattet af dækningen.

Dækningen er en individuel vurdering

Utæt tag kan være undtaget i din ejerskifteforsikring. Derfor vil det også afhænge af, hvorvidt vi hos Dansk Boligforsikring har undtaget taget fra dækningen.

Om utætheder vil være dækket under en ejerskifteforsikring, vil altid skulle vurderes individuelt.

Vil du tjekke din bolig for utæt tag?

Det er altid en god idé at tjekke sin boligs tag for utætheder. Utætheder kan nemlig føre til alvorlige skader som fugt, svamp, våd og vandskade. Du kan læse mere om, hvordan du gennemgår taget for utætheder i vores blogindlæg her.

Dansk Boligforsikring