Udviklingen i boligpriser siden seneste kommunalvalg – her er priserne steget mest

Kommunalvalget 2021 er lige rundt om hjørnet, og i den forbindelse har Dansk Boligforsikring taget temperaturen på udviklingen i boligpriserne siden det seneste kommunalvalg i 2017. Og det er ikke nogen hemmelighed, at boligmarkedet, særligt de seneste to års tid, har været genstand for et markant opsving – særligt i priserne.

Dansk Boligforsikring har set nærmere på statistikker og nøgletal fra boligsiden.dk og giver dig her et overblik over, i hvilke kommuner den gennemsnitlige kvadratmeterpris er steget mest.

Statistikken er baseret på landets 98 kommuner og veksler mellem den gennemsnitlige salgspris pr. kvadratmeter og udviklingen i procent fra 2017 til 2021 med afsæt i et standardhus, som er angivet til 140 kvadratmeter. 

Siden seneste kommunalvalg har boligmarkedet sat adskillige rekorder – der er dog stor forskel på, hvordan udviklingen har set ud på tværs af landets kommuner.

Et af aspekterne, der skal tages med i betragtningen, er den heftige udvikling i priserne under nedlukningen forårsaget af pandemien. I den periode var der markant rift om boligerne. Dette bevirkede, at udbuddet ikke kunne følge med den efterspørgsel, der gjorde sig gældende, hvilket alt andet lige har haft en effekt på boligpriserne.

Disse kommuner topper

Rudersdal Kommune topper listen over de kommuner med den højeste procentvise stigning.

Den betydelige stigning på 53% er en klar indikation på, at der i denne kommune er høj aktivitet. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er i Rudersdal Kommune steget med 15.776 kr., hvilket er den næsthøjeste stigning i kvadratmeterprisen efter Gentofte Kommune, som har oplevet en stigning på knap 19.000 kr. 

Se listen over kommuner med den højeste procentvise stigning i kvadratmeterpriserne:

Disse kommuner ligger i bunden

Det er ikke alle landets kommuner, som kan nikke genkendende til en gennemsnitlig stigning i kvadratmeterpriserne hen over de seneste fire år. Der er dog kun én kommune, hvor kvadratmeterprisen er gået tilbage.

I Kerteminde Kommune ses et fald på en procent i den gennemsnitlige kvadratmeterpris. Endvidere viser data, at der er en stigning i antal solgte villaer/rækkehuse i Kerteminde Kommune på 225 procent, når sep. 2017 sammenlignes med sep. 2021. De gennemsnitlige kvadratmeterpriser er altså faldet, men boligmarkedet har været i vækst.

Enkelte kommuner er undladt grundet manglende data, men herunder er top 5 over kommuner, som, ud over Kerteminde Kommune, har oplevet den laveste procentvise stigning. Her ses det, at landets fjerdestørste by målt på indbyggertal er blandt de kommuner med den laveste procentvise stigning.

Aalborg Kommune er i bunden, hvilket kan skyldes udbuddet af boliger. Data viser nemlig, at udbuddet sammenlignet med tallene for sep. 2017 er lavere, hvad angår villaer, rækkehuse og ejerlejligheder, mens der er en stigning af udbuddet på sommerhuse.