Boligstørrelse: Så stort er gennemsnitshuset i din landsdel

I Danmark findes boliger i alle størrelser. Alt lige fra de mindste lejligheder og kollegieværelser på omkring 20 kvadratmeter til de største boliger på over 1000 kvadratmeter. Boligstørrelsen spænder altså utrolig bredt, og det er meget forskelligt, hvor mange kvadratmeter danskerne har at boltre sig på. Men hvad er den gennemsnitlige boligstørrelse egentlig? Og er det forskelligt fra landsdel til landsdel. Dansk Boligforsikring er dykket ned i statistikkerne for boligstørrelserne i 2023.

Den gennemsnitlige boligstørrelse på landsplan

Tal fra Danmarks Statistik viser, at den gennemsnitlige boligstørrelse i Danmark er på 112,6 i 2023. Det er medregnet parcelhuse, rækkehuse, kædehuse, dobbelthuse, lejligheder, kollegier, døgninstitutioner, fritidshuse og andre boligtyper.

Dykker man ned i de enkelte boligtyper, er der stor forskel på kvadratmeterne. Her er det ikke så overraskende kollegier, der er mindst, mens det er parcelhuse, der er de største.

Kilde: Danmarks Statistik – Statistikbanken.dk/BOL106

Den gennemsnitlige boligstørrelse fordelt på regioner

Den gennemsnitlige boligstørrelse afhænger ikke kun af den enkelte boligtype. Der er nemlig også forskel på boligstørrelsen alt efter, hvor i landet man vælger at bosætte sig. I hovedstadsområdet er den gennemsnitlige størrelse på en bolig mere end 20 kvadratmeter mindre end i de øvrige regioner.

Nedenfor kan du se statistikker over boligers gennemsnitsstørrelse samt gennemsnitsstørrelsen fordelt på boligtype for hver region.

Region hovedstaden: Gennemsnit 97,3 kvadratmeter

Kilde: Danmarks Statistik – Statistikbanken.dk/BOL106

Region Sjælland: Gennemsnit 118,3 kvadratmeter

Kilde: Danmarks Statistik – Statistikbanken.dk/BOL106

Region Syddanmark: Gennemsnit 120,4 kvadratmeter

Kilde: Danmarks Statistik – Statistikbanken.dk/BOL106

Region Midtjylland: Gennemsnit 118,6 kvadratmeter

Kilde: Danmarks Statistik – Statistikbanken.dk/BOL106

Region Nordjylland: Gennemsnit 122,1 kvadratmeter

Kilde: Danmarks Statistik – Statistikbanken.dk/BOL106

Skal du købe bolig?

Hvis du står og overvejer at købe en bolig – uanset hvor i landet det er, uanset om det er en stor bolig eller lille bolig, og uanset om det er et hus, en lejlighed eller et sommerhus, så er det en god ide at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med bolighandlen. Den vil give dig stor tryghed, da du vil være forsikret i tilfælde af, at gamle, skjulte fejl og mangler, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, skulle vise sig.

Du kan læse mere om ejerskifteforsikringens dækning her.

Du kan også læse specifikt om ejerskifteforsikring til forskellige boligtyper her:
Ejerskifteforsikring hus
Ejerskifteforsikring lejlighed
Ejerskifteforsikring sommerhus
Ejerskifteforsikring dødsbo