Rift om boligerne på Vestegnen – her er liggetiden lavest

Dansk Boligforsikring har set på de nyeste tal for de gennemsnitlige liggetider for boliger i Danmark, og på den baggrund kan det konstateres, at der er rift om boligerne på den københavnske Vestegn. Fem vestegnskommuner figurerer således i top-10 over de af landets kommuner med den laveste gennemsnitlige liggetid.

Dansk Boligforsikrings statistik er baseret på et gennemsnit over alle boligtyper på baggrund af data fra Boliga.

Særligt boligejerne i Brøndby Kommune kan glæde sig, da deres kommune topper listen. Den gennemsnitlige liggetid for en bolig i kommunen er 55 dage, hvilket er betydeligt lavere end Læsø Kommune, der har den højeste gennemsnitlige liggetid på 614 dage.

Boligsøgende er glade for Vestegnen

Rødovre Kommune er ligeledes blandt de kommuner med den laveste liggetid, hvor statistikken tilkendegiver, at liggetiden i gennemsnit er 63 dage. Det gør, at Rødovre Kommune placerer sig på en 3. plads i statistikken.

4. pladsen går til Vallensbæk Kommune, der ligeledes har en gennemsnitlig liggetid på 63 dage. Albertslund Kommune har en gennemsnitlig liggetid på 71 dage, hvilket betyder, at kommunen får en placering som nummer 8 på listen.

Den sidste kommune på Vestegnen, som ligger i top 10, er Greve , som har en gennemsnitlig liggetid er på 71 dage, hvilket er det samme som i Albertslund Kommune. Det gør, at Greve Kommune ligger på en 9. plads.

Sådan forholder det sig for de øvrige kommuner på Vestegnen

Den gennemsnitlige liggetid for Glostrup Kommune er 74 dage, hvilket placerer kommunen på en 11. plads. For Hvidovre Kommunes vedkommende er det 79 dage, hvilket rækker til en 13. plads.

På en 19. plads ses Ishøj Kommune med en gennemsnitlig liggetid på 85 dage, og i Høje-Taastrup Kommune viser statistikken, at liggetiden er på 89 dage, der gør, at kommunen får en 23. plads.

Gennemsnitlige liggetider på Vestegnen

Villaer:

Statistikken medtager ikke kommuner, hvor der i øjeblikket ikke er mere end 20 villaer til salg. Derfor er Ishøj Kommune og Albertslund Kommune ikke repræsenteret i grafen herunder. På Vestegnen er det fortsat Brøndby Kommune, der har den laveste gennemsnitlige liggetid på 63 dage. Kommunen er ligeledes på 1. pladsen på landsplan.

Glostrup Kommune ligger på en 2. plads på Vestegnen med 70 dages liggetid, mens de på landsplan ligger nr. 6. På en 3. plads ligger Rødovre Kommune med 75 dage. Det betyder, at kommunen får en 9. plads på landsplan. De øvrige kommuner er listet i grafen.

Rækkehuse:

Når den gennemsnitlige liggetid måles for rækkehuse, er der kun 34 kommuner repræsenteret på landsplan. Det skyldes som i ovenstående tilfælde, at der ikke er flere kommuner, som har mere end 20 boliger af denne type til salg i øjeblikket.

To kommuner på Vestegnen formår at placere sig på listen, hvor Greve Kommune ligger på 1. pladsen med en gennemsnitlig liggetid på 49 dage. Den anden kommune fra Vestegnen er Høje-Taastrup, der ligger på en 16. plads med en gennemsnitlig liggetid på 103 dage.

Ejerlejligheder:

I denne statistik er der kun 47 kommuner repræsenteret, heraf seks Vestegnskommuner. Fire ligger i top 10 på landsplan, hvor Rødovre Kommune har en placering som nr. to med 61 dages gennemsnitlig liggetid. Hvidovre Kommune ligger på en 5. plads, Høje-Taastrup Kommune på en 7. plads og Vallensbæk Kommune på en 8.plads. I grafen herunder er de øvrige kommuner på Vestegnen repræsenteret.

Sådan ser det ud på landsplan opgjort i alle boligtyper:

Top 10 kommuner med lavest gennemsnitlige liggetid (alle boligtyper)