Ejerskifteforsikring: 5 eller 10 år?

Med en ejerskifteforsikring er du som boligkøber sikret mod skader på din bolig, der ikke er nævnt i tilstandsrapporten. Men bør du tegne en ejerskifteforsikring, der gælder for 5 eller 10 år?

En basis forsikring vil dække i 5 år, hvorimod en udvidet forsikring gælder i op til 10 år. Derudover vil den udvidede model også indeholde en større dækningsgrad. Læs her om forskellene på de to samt fordele ved at vælge en udvidet.

En udvidet ejerskifteforsikring giver køber større tryghed

Basisejerskifteforsikringer løber i 5 år og dækker uforudsete skader på dit hus. Det gælder bygningsskader, fejl i bygningskonstruktionen og ulovlige el- og vvs-installationer, der allerede er til stede på boligen på overtagelsesdagen, men ikke er nævnt i tilstands- eller elinstallationsrapporten.

Det lyder jo umiddelbart rigtig godt, men som boligkøber kan du pludseligt stå med skader, der væsentligt forringer din boligs værdi og funktion og som ikke er dækket af din basisejerskifteforsikring. Disse skader skal du som køber selv betale for at udbedre, og det kan blive en meget dyr omgang. Derfor bør du som boligkøber overveje at tegne en udvidet ejerskifteforsikring. En udvidet ejerskifteforsikring løber i op til 10 år og dækker flere ting end basisejerskifteforsikringens lovpligtige minimumsdækning. For eksempel ulovlige bygningsindretninger, olieforurening på din grund, ulovlige kloak- eller stikledninger uden for husets fundament samt skader på toiletter og badeværelser. Med en udvidet ejerskifteforsikring får du altså som boligkøber langt større tryghed end med en basisejerskifteforsikring.

Læs mere om ejerskifteforsikring og dækning her

5 eller 10 år? Udvidede ejerskifteforsikringer er en langsigtet investering for køber

Overvejer du som boligkøber at tegne en udvidet ejerskifteforsikring, skal du være opmærksom på, at sælger kun er forpligtet til at betale 50% af præmien på den billigst mulige 5-årige basisejerskifteforsikring. Det betyder, at det kan blive lidt dyrere for dig som køber at vælge en udvidet ejerskifteforsikring.

Nu tænker du måske: ”Men kan jeg så ikke bare tegne en basisejerskifteforsikring nu og så forlænge den, hvis det bliver nødvendigt?” Svaret er ja. Standard 5-årige ejerskifteforsikringer kan typisk forlænges i op til 10 år. Dansk Boligforsikring hjælper dig gerne med at forlænge din basisejerskifteforsikring.

For mange boligejere gælder det dog, at de glemmer at forlænge deres ejerskifteforsikring. Derudover vil det på sigt tit være dyrere for dig som boligkøber at forlænge en basisforsikring end at tegne en udvidet ejerskifteforsikring med det samme. Prisforskellen mellem en basisejerskifteforsikring og en udvidet forsikring er nemlig ofte ikke så stor på tegnelsestidspunktet. Vælger du som boligkøber at tegne en udvidet ejerskifteforsikring med det samme, kan du derfor se det som en langsigtet investering. Du slipper for at bekymre dig om at huske at forlænge din basisejerskifteforsikring, og du er dækket på en bred række af hyppigt forekommende skader.

Bliv klogere på den udvidet ejerskifteforsikring her.

Vi håber, du er blevet klogere på, om du skal vælge en ejerskifteforsikring for henholdsvis 5 eller 10 år. Du kan bestille et tilbud på både basis- og udvidet ejerskifteforsikring fra Dansk Boligforsikring. Vi garanterer, at du modtager en tilbudsoversigt inden for 3-4 arbejdsdage.