Skal du sælge din bolig? Sådan gør du processen nemmere

Står du og skal sælge din bolig? Så er der faktisk ting, du kan gøre for både at sælge boligen hurtigere og samtidig øge dens værdi. Ved at rydde op, gøre rent, male og vedligeholde din bolig øger du dens attraktivitet, så potentielle købere nemmere kan forestille sig at bo der.

Det er muligt at ændre boligens førstehåndsindtryk uden, det koster det hvide ud af øjnene. Det handler om at gøre boligen så indbydende som mulig. Hos Dansk Boligforsikring har vi samlet en liste til dig, så du nemmere kan gøre din bolig salgsklar.

Som sælger skal du også være opmærksom på at anvende huseftersynsordningen, hvis du vil fritages for den 10-årige ansvarsperiode. Læs mere om, hvad huseftersynsordningen indebærer her.

Hvad vil det sige at gøre din bolig slagsklar og indbydende?

Når din bolig skal gøres klar til at blive solgt, kan det betale sig at kigge på din bolig fra en købers perspektiv. På den måde kan du nemmere lokalisere de områder, som trænger til at blive rengjort eller renoveret.

En potentiel køber vil tage alle sanser i brug, når han eller hun besøger din bolig. Derfor er førstehåndsindtrykket alfa og omega, da det ligger fundamentet for det generelle indtryk af boligen.

Derfor er det en god idé at forsøge at forestille dig, hvordan din bolig ser ud i en andens øjne:

  1. Virker boligen mørk, når man kommer ind?
  2. Virker rummene trænge eller rummelige?
  3. Hvordan er det generelle indtryk, når man træder ind ad døren?
  4. Er boligen ryddet eller rodet?

 
Hvis du syntes, det er svært at afgøre kan det være fordelagtigt at få en nabo eller ven til at gennemgå din bolig og udpege elementer, som modarbejder ønsket om en indbydende bolig.

På den måde kan du nemmere få øje på de små detaljer, som du ellers ville have overset, og dermed få gjort din bolig salgsklar.

Sådan gør du din bolig attraktiv for potentielle købere

Der er mange tiltag, du kan tage i brug for at gøre din bolig mere salgbar. Hvis du ikke er i en position til at gå i gang med større renoveringsopgaver, er der mere enkelte og hurtige løsninger, som kan give din bolig det ekstra løft, den har brug for.

Luk lyset ind i din bolig

Vi ved alle, hvordan et mørkt rum med mørke vægge eller tillukkede vinduer kan give følelsen af at stå i et indelukket og lille rum. Derfor er et godt trick at skabe lys i boligen, da det skaber et venligt udtryk og får boligen til at virke større:

  • Mål mørke vægge i en lys farve. Det får lyset til at reflektere i rummet og skaber et mere rummeligt indtryk.
  • Det virker måske logisk, men rene vinduer gør en kæmpe forskel for lysindfaldet i et rum. Puds derfor altid dine vinduer, inden boligen skal vises frem.
  • Lukkede døre giver et indtryk af indelukkethed, hvor mange boligkøbere foretrækker lyse og åbne løsninger. Åbn derfor alle dørene mellem boligens rum, så det neutrale lys trænger ind i alle kroge.

Gør rent

Det giver måske sig selv, men ingen køber er interesseret i at overtage dit snavs og skidt. Sørg derfor altid for at fremvise et rent og pænt hjem, da det skaber en følelse af overskud og ordentlighed. Dette gælder specielt køkkenet og badeværelset, da det ofte er her, snavs og skidt bygger rede.

Luft jævnligt ud

Ren og frisk luft kan gøre en kæmpe forskel for din boligs førstehåndsindtryk. Efter mange år i den samme bolig, kan du ikke undgå at blive immun over for lugten, som boligen har. Derfor kan det være svært at huske at lufte jævnligt ud.

Specielt lugt fra cigaretrøg, madlavning og husdyr kan fremtvinge specielle lugte, som købere kan føle påtrængende. Derfor er det vigtigt at lufte ud med jævne mellemrum, så boligen fremstår indbydende for potentielle købere.

Undgå rod

En rodet bolig kan hurtigt virke uoverskuelig. Fremvise i stedet for en ryddelig bolig, som automatisk vil få boligen til at fremstå større og mere indbydende. Det giver køberen mulighed for at forestille sig de mange indretningsmuligheder.

Derudover giver det også et indtryk at, at du har holds boligen godt, hvilket øger boligen værdig i købenes øje.

Dansk Boligforsikring hjælper dig på vej

Hos Dansk Boligforsikring er vi eksperter inden for sælgeransvarsforsikringer. Med os i ryggen er du bedre sikret, når du skal sælge din bolig. Kontakt os for at høre mere om, hvorfor en sælgeransvarsforsikring er det rette valg for dig. Dog skal du være opmærksom på, at hvorvidt et forhold er dækket under en ejerskifteforsikring, vurderes konkret. Hvis du er i tvivl, om din ejerskifteforsikring dækker din sag, så kontakt Dansk Boligforsikring og hør mere.