Gode råd til køb af sommerhus

Uanset hvilken slags sommerhus, du leder efter, er der mange ting at overveje

Danmark er blevet et af Europas mest populære rejsemål for sommerhuse takket være den fantastiske kystlinje med masser af strande, de små hyggelige byer og den flotte natur.

Uanset om du er på udkig efter et lille, hyggeligt sommerhus eller noget større og mere luksuriøst, er der noget, der kan tilgodese enhver smag og pengepung i Danmark. Landet byder nemlig på et bredt udvalg af smukke sommerhuse, lige fra traditionelle huse i ældre stil til moderne strandhuse med nymodens faciliteter.

Ligegyldig hvilken type sommerhus, du er på udkig efter, er der mange ting at overveje og tage stilling til, før du skriver under på den stiplede linje.Vil du købe et sommerhus som en investering, er det vigtigt at vide, hvad du går ind til.

I dette indlæg vil vi komme med nogle brugbare tips, der kan hjælpe dig til at træffe den rette beslutning, samt nogle forhold, der er værd at have med i dine overvejelser, når du skal beslutte dig for om det er noget for dig at købe et sommerhus i Danmark.

Beliggenhed

Beliggenhed er en af de absolut vigtigste faktorer, når du anskaffer dig et sommerhus. Der er flere forskellige muligheder at vælge imellem, herunder badebyer og landsbyer på landet. I denne forbindelse giver det god mening at vælge på baggrund af den primære hensigt, du har med dit køb af sommerhus. Det vil sige om din hensigt primært er at bruge det selv, eller om det er at leje det ud, eller fx renovere det med henblik på videresalg, hvor hensigten med købet altså er investering.

Udlejning og investering

Hvis dit primære formål med at købe et sommerhus, enten udlejning eller videresalg, er én af de vigtigste ting, du skal sikre dig, at sommerhuset må udlejes. Dernæst er det vigtigt at sikre dig at det vil være rentabelt.

Det betyder blandt andet, at sommerhuset gerne skal ligge i et attraktivt område, der har gode transportforbindelser og at selve sommerhuset er i en god stand, og har gode, fungerende faciliteter. Dette vil gøre det betydeligt nemmere at finde lejere til dit sommerhus.

Er din hensigt ren investering, skal du sørge for at renovere så meget som muligt og holde sommerhuset i god og pæn stand. Dette vil øge sommerhusets værdi, samt sandsynligheden for at finde en køber, der ønsker at købe dit sommerhus.

Kontroller infrastruktur

Hvis dit sommerhus ligger tæt på offentlige veje, skal du kontrollere, at vejen har brandveje og at der er plads til udrykningskøretøjer. Spørg, om der er planlagt udvikling i nærheden, og om der er planer om at udvide eksisterende veje eller bygge nye veje, som kan få positiv eller negativ indflydelse på din ejendom.

Det er også en god idé at undersøge om området har risiko for oversvømmelser, og hvor lang tid det tager for vandstanden at falde efter store nedbør. Hvis en nærliggende sø fx oversvømmes hver sommer, kan det eventuelt have negativ påvirkning på at leje dit sommerhus ud i feriesæsonen.

Relaterede omkostninger

Når man køber et sommerhus i Danmark, er det vigtigt at tage højde for alle de omkostninger, der er forbundet med at eje et sådant aktiv. Dette omfatter blandt andet skatter, forsikringer og vedligeholdelsesgebyrer samt eventuelle udgifter i forbindelse med opvarmning og andre forsyningsydelser, der er nødvendige for at bo i Danmark i vintermånederne.

Ejerskifteforsikring til sommerhus

En ting, vi kraftigt vil anbefale at man har styr på, når man køber sommerhus er at sørge for at få tegnet en ejerskifteforsikring til sommerhus i forbindelse med købet. Det gør nemlig at du kan undgå dyre og ubehagelige overraskelser efter handlen er afsluttet.

Ejerskifteforsikringen går nemlig ind og dækker udgifterne til udbedring af eventuelle skjulte skader, fejl og mangler på sommerhuset. Og det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse.

Det forholder sig sådan at der i hver femte hushandel, har været brug for en ejerskifteforsikring, så ved at tegne en sådan type forsikring kan du få ro i maven ved at vide, at du ikke selv skal have en masse penge op af lommen i tilfælde at skjulte skader, fejl og mangler, der dukker op efter at handlen er afsluttet.

Fordele ved ejerskifteforsikring til sommerhus

  • Dækning ved store alvorlige skader
  • Dækning ved ulovlige el- og vvs-installationer
  • Selvrisiko på kun 5.000 kr.
  • Gælder i mindst 5 år