En ejerskifteforsikring kan blive dyr at spare væk

Forsikringsverdenen kan være svær at finde rundt i, hvis du ikke er bekendt med de mange termer, betingelser og ikke mindst forsikringer. Hos Dansk Boligforsikring ved vi at der er en del man skal sætte sig ind i inden man vælger den rette ejerskifteforsikring – specielt som førstegangskøber.

Her står man ofte med spørgsmål, som: Hvilke ejerskifteforsikringer, kan man vælge imellem? Hvor længe løber forsikringen? Hvad dækker en ejerskifteforsikring helt præcis? Hvad har en tilstandsrapport med ejerskifteforsikring at gøre?

Der opstår mange spørgsmål, når den helt rigtige forsikring skal findes til sit nye hjem. Derfor er det vigtigt at vide, hvad de forskellige forsikringer helt præcis dækker og ikke dækker.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

Skjulte konstruktionsfejl, bygningsskader og ulovlige installationer kan løbe op i dyre regninger, hvis du selv skal stå for udbedringen. Med en ejerskifteforsikring er du sikret mod skader samt ulovlige installationer, som ikke er nævnt i hverken tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten.

Hertil er det vigtigt at notere, at en gyldig tilstands- og elinstallationsrapport er den vigtigste forudsætning for at kunne drage fordel af en ejerskifteforsikring.

Er du en genganger på det danske boligmarked, så er du højst sandsynlig bekendt med vigtigheden af en ejerskifteforsikring. Står du som førstegangskøber kan ordet føles ubekendt – men, skal du til at købe ny bolig, så er sådan en forsikring alfa og omega, hvis du ikke selv vil stå for at betale for udbedringerne i boligen efter overtagelse.

Helt konkret er en ejerskifteforsikring en forsikring, som dækker i tilfælde af alvorlige skader samt ulovlige vvs- og elinstallationer, som ikke er noteret i tilstandsrapporten.

Fordele ved en ejerskifteforsikring

Som boligkøber giver en ejerskifteforsikring dig en række fordele, så du er bedre stillet, hvis uheldet skulle være ude:

  1. En selvrisiko på 5.000 kr.
  2. Dækning ved nærliggende risiko for skade.
  3. Dækning i mindst fem år.
  4. Sikkerhed for dækning i tilfælde af store alvorlige skader og mangler.

 
Således dækker en ejerskifteforsikring skjulte skader, som har en væsentlig betydning for boligens funktion. Det gælder bland andet utætheder i taget eller huller i skotrender og huller i tagkonstruktionen, som endnu ikke har afgivet vand på loftet. Dette vurderes som nærliggende risiko for skade og dækkes derfor af en ejerskifteforsikring.

Vær bedre dækket med udvidet ejerskifteforsikring

En basis ejerskifteforsikringen løber som standard over fem år. Den tidsramme er for mange alt for kort, hvorfor de vælger at forlænge til en udvidet ejerskifteforsikring, som løber i op til 10 år.

Læs mere om, hvad forskellen på en basis og en udvidet ejerskifteforsikring er her.

Med en udvidet ejerskifteforsikring er du sikret et dækningsgrad, som går ud over den lovpligtige basisforsikring. Det vil sige, at forsikringen dækker ulovlig indretning af bygninger samt udbedring af ulovlige kloakledninger- og rør og dækker udgifter op til 250.000 kr. ved forurening.

Uanset, hvilken ejerskifteforsikring du vælger at tegne, så skal sælger betale sin halvdel af den billigst mulige ejerskifteforsikring med en løbetid på fem år.

Derfor kan en udvidet ejerskifteforsikring være dyrere at tegne, men vise sig at være en investering på længere sigt.

Er du i tvivl, om din ejerskifteforsikring dækker din sag? Kontakt Dansk Boligforsikring med det samme og få din sag vurderet konkret.