Synes du, at ejerskifteforsikringen er uoverskuelig? 29 hurtige spørgsmål og svar

Der er rigtig mange ting at forholde sig til, når du står over for et boligkøb. Det er formegentlig den største privatøkonomiske beslutning, du kommer til at tage i dit liv, og netop derfor er det vigtigt at føle sig klædt på til situationen.

Jo bedre informeret du er, jo bedre overblik vil du også få. Og jo bedre overblik, jo mere komfortabel vil du være, når der skal tages beslutninger. En af de spørgsmål, du skal forholde dig til, hvis du køber fast ejendom, er, om du skal købe en ejerskifteforsikring eller ej.

Ejerskifteforsikringen giver anledning til rigtig mange spørgsmål, da dækningen er relativ kompleks og betinget af en individuel vurdering. Derfor kan det også være svært at vurdere, hvorvidt man har brug for en ejerskifteforsikring eller ej. Som en hjælp til det famøse overblik har vi samlet nogle af de mest gængse spørgsmål om ejerskifteforsikringen og svaret på dem i nedenstående grafik.

29 hurtige spørgsmål og svar

29 hurtige om ejerskifteforsikring_med rettelser-page-0

Der er selvfølgelig tale om et groft overblik. Hvis du ønsker en mere dybdegående forklaring af, hvad ejerskifteforsikringen indebærer, kan du med fordel tage et kig på vores hovedside eller på vores FAQ.

Hvor populært er det at tegne en ejerskifteforsikring?

Huseftersynsordning har eksisteret siden 1996, og med ordningen kom også muligheden for at tegne ejerskifteforsikring. 1996 er således det første år, hvor man begyndte at samle data ind i forhold til antallet af nytegninger. Forsikring & Pension har netop udgivet de nyeste statistikker fra 2019, hvilket giver anledning til at dykke ned i tallene.

Det fremgår fra de nyeste tal, at 43.034 danskere valgte at tegne en ejerskifteforsikring i 2019. Det er et lille fald, hvis man sammenligner med 2018. Her var der i alt 43.543, hvilket var det højeste antal siden 2005.

Antallet af nytegninger nåede et lavpunkt i 2012 med et beskedent antal på 18.680, hvilket kom som en naturlig følge af et knækket boligmarked. Siden da har tallene dog været stigende næsten hvert år. Og med 43.034 nytegninger i 2018 er antallet da også mere end fordoblet siden 2012. Set over de seneste 6 år har ca. 7 ud af 10 tegnet en ejerskifteforsikring ved et huskøb.