Hushandler i Danmark: disse kommuner topper listen

Med tendenserne og udviklingen for det danske boligmarked i 2020 fortsat frisk i erindringen, var det umiddelbart svært at forestille sig, at 2021 skulle markere en endnu vildere stigning i antallet af huse solgt. For 2020 satte ganske enkelt den ene rekord efter den anden, både hvad angår det samlede antal solgte huse og huspriserne.

Summa summarum er dog, at vi her halvvejs inde i 2021 ser, at hushandlerne buldrer derud af i et niveau, der overgår sidste år – og den tendens gælder for mere eller mindre alle landets kommuner. Dansk Boligforsikring dykker her ned i den foreløbige statistik for årets to første kvartaler og belyser, hvilket kommuner der har oplevet den største vækst i antallet af hushandler.

Speederen fortsat trykket i bund

At der er stor efterspørgsel på det danske boligmarked, har Dansk Boligforsikring tidligere belyst, ved at kigge på den foreløbige statistik for årets første fire måneder.

Kigger man isoleret set på april måned, viser tal fra Boligsiden, at der blev solgt 6.000 villaer og rækkehuse i Danmark.

Antallet er en anelse lavere end måneden forinden, hvor der i marts blev solgt knap 7.500 boliger. Ikke desto mindre er der tale om en fordobling af hussalget i 29 ud af landets 98 kommuner, hvis man sammenligner med april måned i 2020.

Nordsjællandsk kommune topper

En sammenligning af statistik for hussalget i de enkelte af landets kommuner viser, at særligt én kommune har oplevet den mest markante fremgang. Knap 25 kilometer i nordvestlig retning fra København finder vi Furesø Kommune, som fra april 2020 til april 2021 har oplevet en vækst på 240 procent i antallet af solgte villaer og rækkehuse. Sidste år i samme måned blev der solgt 25 villaer og rækkehus i kommunen, mens der i år er blevet registreret 85 salg.

Vi bliver i det sjællandske og den københavnske omegn, når vi skal finde kommunen med den næsthøjeste vækst. Her ligger Vallensbæk Kommune ved den københavnske Vestegn, og her har der været en vækst på 211 procent – fra ni boliger sidste år til 28 boliger i år i april.

Se listen over kommuner med mest vækst herunder:

Her er det gået tilbage

Det er ikke alle kommuner, der har kunnet registrere en vækst, som tilfældet er med de ovenstående eksempler. Men kigger man på det samlede billede for hussalg i Danmark, er det dog yderst begrænset, hvor mærkbar den negative vækst har været.

Det er således kun fire kommuner, der har oplevet en tilbagegang.

Nederst på listen er Glostrup Kommune, hvor der i april 2021 blev solgt ni boliger – det er en nedgang på 12 handler i forhold til de 21, der blev solgt på samme tid sidste år og dermed en tilbagegang på 57 procent.

De øvrige kommuner, som ligger sig i samme kategori som Glostrup Kommune, er Morsø, Rødovre og Lemvig Kommuner. Her har der været en tilbagegang på henholdsvis 11 procent og to gange 5 procent. Herlev og Ishøj Kommuner er begge gået i nul.

De øvrige kommuner blandt de nederste 10 er Dragør, Skive, Slagelse og Frederiksberg kommuner. Der har dog alle oplevet positiv vækst, Frederiksberg Kommune med den højeste procentstigning på 25 procent.

Specialister i ejerskifteforsikringer og boligmarkedet

Dansk Boligforsikring kan næste år fejre 20 års jubilæum som specialister i ejerskifteforsikringer og det danske boligmarked.

Dansk Boligforsikring er i dag danskerne foretrukne udsteder af ejerskifteforsikringer, og det skyldes ikke mindst, at deres ejerskifteforsikringer er blandt de bedst dækkende og til den bedste pris.

Som boligkøber kan det være svært at bevare overblikket, når det kommer til ejerskifteforsikringer – derfor står Dansk Boligforsikrings mange eksperter altid klar med hjælp og rådgivning.