Ejerskifteforsikring pris: Hvad koster en ejerskifteforsikring?

Pris på ejerskifteforsikringer

Står du med et ønske om at købe en ny bolig? Så kan det i mange tilfælde godt svare sig at investere i en ejerskifteforsikring. Du vil dog formentlig gerne vide, hvad prisen på en ejerskifteforsikring er og have en idé om, hvad ejerskifteforsikring koster, før du beslutter dig. 

En ejerskifteforsikring går ind og dækker, hvis du opdager skjulte skader på dit hus. Og da der ofte er tale om regninger på mange tusinde kroner, kan det blive dyrt, hvis uheldet er ude, og du ikke er forsikret. Af den årsag kan det altså godt betale sig at købe en ejerskifteforsikring, som koster et engangsbeløb. Men det betyder jo ikke, at der er lige meget, hvilken pris du får på din ejerskifteforsikring. Selvom alle ejerskifteforsikringer dækker efter den samme lov, er der stor forskel på priserne på ejerskifteforsikring. Og den dyreste er ikke altid den bedste eller mest dækkende. Derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet, inden man tager imod det første, det bedste tilbud. Der er flere aspekter i en ejerskifteforsikring, som man bør undersøge, så man er sikker på at vælge den forsikring, der dækker ens behov. Man bør gå i dybden med rapporterne, som er udarbejdet for huset og have husets alder in mente. En ejerskifteforsikring skal danne fundamentet for trygheden i forbindelse med bolighandlen, når du har fundet drømmeboligen, som du skal flytte ind i. 

Læs om, hvordan du finder den bedste ejerskifteforsikring her.

Pris på ejerskifteforsikring afhænger af forskellige faktorer

Ved en standardbolig på 145 kvm. kan en ejerskifteforsikring koste fra ca. 13.000 kr. og opad hos Dansk Boligforsikring. Såfremt du ønsker udvidet dækning og op til 10 års løbetid kan prisen gå op til ca. 26.000 kr. Priserne er selvfølgelig kun vejledende, hvorfor det altid vil kræve en individuel vurdering. Hvad prisen på en ejerskifteforsikring vil være i dit tilfælde afhænger af forskellige variable. Både størrelsen på boligen, alderen, byggestilen, beliggenheden og skaderne nævnt i tilstandsrapport og el-rapporten er afgørende for, hvad prisen på ejerskifteforsikringen bliver. 

Hvordan beregnes prisen på ejerskifteforsikring?

Prisen på ejerskifteforsikringen beregnes med afsæt i faktorer som boligens alder, byggestil, størrelse, beliggenhed og eventuelle fejl, mangler og skader, som er oplyst i tilstands- og elinstallationsrapporten. Disse rapporter er desuden en betingelse for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Forsikringsselskabet skal tage hensyn til ovenstående forhold, og andre forhold der kan være specifikke for den pågældende ejendom, da der kan være risikofaktorer, der er med til at bestemme prisen på en ejerskifteforsikring. En pris på en ejerskifteforsikring beregnes derfor ud fra en individuel vurdering.

Den individuelle vurdering til beregningen tager bl.a. udgangspunkt i:

  • Ejendommens alder: 
    Når en bolig forældes, kan det være en større risikofaktor, hvorfor det kan øge sandsynligheden for, at der er skader. Ejendommens alder har derfor betydning for beregningen af prisen på ejerskifteforsikringens præmie.
  • Ejendommens byggestil: 
    Når forsikringsselskabet skal beregne en pris på ejerskifteforsikring, medtages byggestilen også som en faktor, der er med til at afgøre, hvad forsikringspræmien kommer til at lyde. Det skyldes, at nogle fejl og mangler kan være forventelige, når den pågældende hustype tages med i betragtningen. Du kan undersøge forventelige fejl og mangler i den form for hustype, som du er interesseret i at købe, så du ved, om en ejerskifteforsikring vil dække eller ikke vil dække.
  • Ejendommens størrelse: 
    Størrelsen på ejendommen har også betydning, når prisen skal beregnes. Et større areal er en større risikofaktor for forsikringsselskabet, da det øger potentialet for, at der kan være skjulte fejl og mangler. Et andet aspekt i størrelsen af ejendommen er antallet af rum og etager. Dette aspekt kan også have betydning for beregningen af, hvad ejerskifteforsikringen skal koster, som du skal have.
  • Ejendommens beliggenhed: 
    Hvis ejendommen har beliggenhed i et højrisikoområde, hvor der eksempelvis er større sandsynlighed for, at der kan forekomme stormskader eller oversvømmelser, kan det være medvirkende til, at man skal betale mere i forsikringspræmie.
  • Ejendommens historik: 
    Forsikringsselskabet skal have indblik i ejendommens historik for at finde ud af, hvad ejerskifteforsikring skal koste. Hvis historikken viser, at ejendommen har haft alvorlige skader eller mange skader, kan det spille en rolle for fastsættelse af prisen.
  • Tilstandsrapporten: 
    Tilstandsrapporten giver, som det ligger i titlen, et indblik i ejendommens tilstand. Tilstandsrapporten er en af to rapporter, der er en forudsætning for, at man kan tegne en ejerskifteforsikring. Når man accepterer tilbuddet og tegner en ejerskifteforsikring, har man accepteret de fejl og mangler, som fremgår af tilstandsrapporten. De fejl og mangler kan derfor ikke dækkes af forsikringen. Skaderne, der er nævnt her, spiller dog ind på prissætningen af ejerskifteforsikringen.
  • Elinstallationsrapporten:
    Denne rapporten er som ovenstående også en forudsætning for, at du kan tegne en ejerskifteforsikring. Igen gælder det, at forhold, der er beskrevet i rapporten, ikke dækkes af ejerskifteforsikringen. Rapporten er ligeledes medtaget i vurderingen, når prisen beregnes.

Få en god pris på ejerskifteforsikring – bestil et tilbud

Hos Dansk Boligforsikring er vi stolte af at kunne tilbyde ejerskifteforsikringer, der er blandt markedets billigste og bedst dækkende. Vi forstår godt, at prisen er vigtig for valget af ejerskifteforsikring. Derfor tilbyder vi muligheden for at få et gratis og uforpligtende tilbud på en ejerskifteforsikring.

Bestil et tilbud på ejerskifteforsikring her og modtag en tilbudsoversigt inden for få hverdage – normalt inden for ca. 24 timer.

Dansk Boligforsikring