Sælgeransvarsforsikring - din sikkerhed som sælger

Kom sikkert ud af handlen med en sælgerforsikring

Ejerskifteforsikring hus

Sælgeransvarsforsikring - din sikkerhed som sælger

Kom sikkert ud af handlen


Sælgeransvarsforsikring - din sikkerhed som sælger

Hos Dansk Boligforsikring er vi specialiserede i forsikringer ved salg (sælgeransvarsforsikring) og køb af bolig. De fleste kender til muligheden med en ejerskifteforsikring og forstår de fordele, det har, når man køber ny bolig. Men vi mener, at det ikke kun er køber, der skal kunne sove trygt om natten. Derfor har vi også en sælgeransvarsforsikring, der dækker sælger i op til 10 år mod uforudsete udgifter, når der opdages skader på huset, efter handlen er afsluttet.

Når du som sælger har fået udarbejdet en tilstandsrapport og en el-eftersynsrapport, efterfølgende får indhentet et tilbud på en ejerskifteforsikring, og du har tilbudt køber at betale halvdelen af præmien, hæfter du ikke længere for skjulte fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten. MEN der er stadig en række forhold, du kan drages til ansvar for – og i op til 10 år. Det gælder for eksempel følgende, hvor en sælgeransvarsforsikring kan være relevant:

  • Ulovlige bygningsindretninger
  • Ulovlige stik- og kloakledninger udenfor bygningen 
  • Forurening af grunden uden for bygningen med maksimalt 750.000 kr.
 

Kom sikkert ud af handlen

Det er forhold, der ikke beskrives i tilstandsrapporten, og som en ejerskifteforsikring derfor ikke dækker. Så hvis køber vil have dækket udgifter til disse forhold, har han kun én mulighed, nemlig at sagsøge dig som sælger.

For at fritage sælger for ansvar i den slags stridigheder, har Dansk Boligforsikring udviklet en sælgeransvarsforsikring, der dækker de udgifter, en sælger i en eventuel retssag måtte blive dømt til at betale til køber. Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke bliver indhentet af udgifter til udbedring af din for længst solgte bolig, er vores sælgerforsikring det oplagte valg for dig.

En sælgeransvarsforsikring dækker i hele den 10-årige ansvarsperiode.

Ovennævnte beskrivelse indeholder ikke alle oplysninger om sælgeransvarsforsikring.

Dækker sælger i op til 10 år mod uforudsete udgifter

En bolighandel er en stor begivenhed i ens liv. Derfor bør man sikre sig at fejl og/eller mangler, der viser sig efter bolighandlens afslutning ikke får uforudsete økonomiske konsekvenser.

Bestil tilbud på sælgeransvarsforsikring

Du kan altid indhente tilbud på en sælgeransvarsforsikring til hus hos os – det er både gratis og helt uforpligtende. Og du er altid sikker på at få svar inden for ca. 24 timer. Det kræver blot, at du udfylder formularerne nedenfor, så vender vi tilbage med et tilbud på sælgeransvarsforsikring til hus.

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om sælgeransvarsforsikring

Hvad er en sælgeransvarsforsikring?

En sælgeransvarsforsikring henvender sig – som navnet indikerer – til sælger i en bolighandel. Såfremt sælger har benyttet sig af huseftersynsordningen, er han/hun fritaget for den sædvanlige 10-årige ansvarsperiode. Der er dog stadig nogle forhold, som sælger kan risikere at hæfte for. Det er disse, sælgeransvarsforsikringen dækker. Læs mere om, hvad forsikringen indebærer her.

Hvad koster en sælgeransvarsforsikring?

Prisen på en sælgeransvarsforsikring varierer fra selskab til selskab. Priserne starter på ca. 1500 kr., og selvrisikoen ligger typisk på 10.000 kr. Læs mere om individuelle priser her.

Hvad dækker sælgeransvarsforsikring?

Hvis sælger benytter huseftersynsordningen i en bolighandel, bliver han/hun i udgangspunktet fritaget for sin sædvanlige ansvarsperiode på 10 år. Sælger bliver dog kun fritaget for de forhold, der undersøges i forbindelse med tilstandsrapporten, og som en ejerskifteforsikring derfor ville dække. De forhold, der ikke dækkes af ejerskifteforsikringen, kan sælger stadig risikere at hæfte for. Det drejer sig om ulovlige bygningsindretninger, ulovlige stik- og kloakledninger udenfor grunden og forurening af grunden uden for bygningen. Hvis der opstår problemer med disse forhold, kan køber vælge at sagsøge sælger. Sælgeransvarsforsikringen dækker de udgifter, sælger måtte blive dømt til at betale. Læs mere om dækning på sælgeransvarsforsikring her.

Hvor længe dækker en sælgeransvarsforsikring?

En sælgeransvarsforsikring dækker i hele den 10-årige ansvarsperiode, der følger efter en bolighandel. Hos nogle selskaber dækker den endnu længere.

Er sælgeransvarsforsikring nødvendig?

En sælgeransvarsforsikring er ikke lovpligtig. I teorien er den derfor ikke nødvendig. Det er en ekstra sikkerhed for sælger i en bolighandel, hvorfor det er meget individuelt, om forsikringen er nødvendig eller ej.

Hvilke boliger kan man tegne sælgeransvarsforsikring til?

Man kan tegne sælgeransvarsforsikring til hus, sommerhus og ejerlejlighed. Der kan dog være specifikke forhold, der skal være opfyldt i forbindelse med en ejerlejlighed. Hos Dansk Boligforsikring tilbydes forsikringen, hvis der i ejerforeningen er mere end 10 lejligheder, og hvor opdelingen er vandret (etagebyggeri).

Dine kontaktoplysninger

Hvordan vil du modtage tilbud(Påkrævet)
Maks. filstørrelse: 10 MB.
Maks. filstørrelse: 10 MB.
Bemærk venligst:
  • Filstørrelse må maksimum være 20 mb.
  • Undlad at trykke "send" mere end én gang, imens systemet behandler dine data og uploader dine valgte filer.
  • Du må ikke lukke dit browser-vindue, før du kommer til bekræftelses-siden.
  • Dansk Boligforsikring registrerer i forbindelse med bestillingen af et forsikringstilbud personoplysninger om dig.
  • Du kan læse mere om, hvilke oplysninger vi registrerer og dine rettigheder i forbindelse hermed i vores persondatapolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Dansk Boligforsikring